עוד לא נרגעתם ממצעד פרסומות האנימציה הקודם, ושוב אנחנו כאן לשיעור נוסף בהפקת סרטוני אנימציה מסחריים: איך עושים את זה, על מה יש להקפיד, טיפים, טריקים ובעיקר השראה. הרעיון המרכזי כאן, הוא באמת להכנס לצופים שלכם לראש. אם יש פרסומת אנימציה קצת פחות מעניינת, ואתם מרגישים צורך עז לדפדף אותה ולהעביר לסוף, זה בסדר, כנראה שהיא פחות מתאימה לכם ולא מוכרחים לצפות בהכל עד הסוף.
כזה הוא האינטרנט, הטלוויזיה, או כל שטח פרסום: קר, מנוכר וחסר סבלנות, וזה גם היחס הראשוני שתקבלו מהצופים. יש לכם בדיוק שניה או שתיים ללכוד את תשומת ליבם בעזרת מקוריות, הפתעה, סגנון, סלב או פורמט מעניין שניתן להתחבר אליו מיד.
יאללה, אז לפני שאתם מזפזפים אותי… בואו נתחיל!
1. ההרפתקנית
טוב אני סאקר של כל מה שקשור בריצה, אז פרסומת אנימציה כיפית שכזאת של חברת נייק היא ממש עבורי. יוצר הסרטון, ג'יימס ג'ארביס תיאר את הסרטון כ"דרך שלו להנות מטרנד השיווק המצטנע של נייק" אבל אם ננתח את קהל היעד, נבין שהבחירה הייתה מושכלת ונכונה: ריצה מרטיטה את נימי נשמתם, ואין טעם להצחיק, לתת טיפים או לדבר על ריצה בצורות אחרות, חוץ מאשר לפרוט על החוויה עצמה, מונוטונית ככל שתיראה לזר המביט מהצד…
2. היפה
זוכרים את בתי בופ? נו… דמות האנימציה הקלולסית ההיא מתחילת המאה הקודמת? זאת שעשתה גוד טיים לחיילי בנות הברית שנקרעו מגעגועים הביתה והייתה בקושי חוקית, מזל שהייתה רק מצויירת? בקיצור, חברת לנקום הצרפתית החליטה שהיא פרזנטורית ראויה (עם עידון והתאמה לתקופתנו כמובן) והחזירה אותה לחיים ואפילו בצבע! תראו כמה יופי על פרסומת אנימציה אחת:
3. המינימליסטית
בעולם מבלבל של מחשבים ותקשורת דיגיטלית, נראה לנו שכבר ראינו הכל, ולצופים מופרעי הקשב שלנו אין ממש סבלנות לעוד אינפרומציה. אז סקייפ, שנעזרת בסטודיו AKA הותיק והנפלא, מנקה את הרעשים עם פרסומת אנימציה על רקע חלק ומעבירה אינפרמציה בצורה קלילה ושובבית, ויש אפילו הופעת אורח של יד שמקדמת את העלילה, ונראית קצת כמו הומאז' ליד של האנימטור שמתארחת מדי פעם בסרטי האנימציה של מר קו.
(עדכון: הסרטון הוסר וכעת ניתן להכנס רק מ כאן. למרות הטרחה, אל תחמיצו)
4. ההזויה
לא להאמין פרסומת אנימציה זוכת פרסים ורוויית אדי סמים כזאת היא לא רק מרתקת ואסטטית, אלא גם מגויסת למטרה נפלאה ומיזם חשוב. אז לכל חובבי קפקא והפחד והתיעוב של האנטר ס. תומפסון – פרסומת אנימציה זו היא עבורכם:
5. הגסה
טוב, אנחנו מתקדמים, וכך גם עולה סף גיל הצופים. פרסומת אנימציה נועזת כזאת היא ממש לא לילדים, אבל בהחלט מתאימה לנוער בוגר. זו פרסומת אנימציה פרובוקטיבית, גסת רוח, וחצופה, וזו בדיוק הסיבה שכולם צופים בה בשוק עד סופה, כך שהיא מספקת את העבודה ואפילו מחנכת מעבירה מסר חשוב לצעירים.
(ועוד נקודה ושאלה רטורית: אם הייתם צריכים להעביר את הסיפור ללא אנימציה – זה היה עובר?)
6. המושקעת
אבל ממש ממש מושקעת… ורואים שממש נהנו לעבוד עליה.לא התכוונתי להעלות אותה בהתחלה, כי רציתי להציג רק אנימציות דו-ממד, שזו התמחותנו כאן בסטודיו לאנימציה הנחומים, אבל היא כל כך נפלאה, שהחלטתי לעשות הנחה ולהכניס אותה בכל זאת על סמך אותן כמה שניות עם דמויות דו ממד מצוירות מ-0:16 והלאה…
7. המרעננת
נו… קוקה קולה, טעם החיים… המומחים לפרסום שכבר שנים מייצרים תוכן מתוחכם וצעיר שפשוט כיף לראות. וזה כל הסיפור: קריאייטיב טוב, שילוב נונשלנטי של המותג, וזה הכל. יש לכם פרסומת נצחית שהיא גם יצירת אמנות רלוונטית בלי קשר למוצרים ולשירותים העדכניים. יש שיגידו שרק מותג יכול להרשות זאת לעצמו, אך אני טוען שרק כך ניתן להפוך למותג.
8. המתחרה
טוב, אי אפשר להראות פרסומת לקוקה קולה בלי לקבל חוו"ד שניה מפפסי, לא? אז זה מה שעושה מותג הסודה השני בגודלו בגיזרת האורנג'דה. וכמו שכותב היוצר: "תהיתם פעם מה טיפת מירינדה קרה כקרח יכולה לעשות לחושים שלכם?"לא יודע מה אתם חושבים על זה, אבל אנימטור טוב לא צריך יותר מזה כדי להתחיל לעבוד על סרטון.
9. הגיאומטרית
משהו בפרסומת האנימציה הזו לביטוח רפואי פשוט לא נותן מנוח וגורם לך לרצות לצפות בכל הפרקים בסדרה ברצף. העיצוב ההומוריסטי שנשען על צורות פשוטות עם אנימציה וסאונד נפלאים, מפתיעים אותנו כשעוברים ממצב סטטי לתזוזה ומקבלים נשמה והתנהגות אנושית כ"כ. פרסומות כאלו מוכיחות שאנימציה ותזוזה טובה, זה קסם ממכר שפשוט לא ניתן להסביר…
10. האלגנטית
אני לא סגור לחלוטין שהפרסומת הזו עושה את העבודה ובכלל מתאימה לערכי המותג היוקרתי BMW, אבל אולי אני טועה. מה שבטוח הוא שמבחינה אסטטית היא עשויה נפלא.
מה אתם אומרים? אשמח מאד לשמוע בתגובות
אז מה למדנו בעצם?
- לפעמים כדאי להיות פרובוקטיבי, ולפעמים עדיף להרגיע, אבל הכי חשוב להבין מיהו הקהל ואז יהיה הרבה יותר קל להחליט.
- אנימציה היא מדיום האפשרויות הבלתי מוגבלות, ועם סף ריכוז נמוך כ"כ של צופים, כדאי להשתמש ביתרון זה כדי לשמור את הצופים על אש קטנה.
- מינימליזם עיצובי, מעשיר את האנימציה, גורם לבהירות רבה של המסרים, ומפעיל לצופים את הראש. זה חשוב מאוד כדי ליצור צפייה שהיא חוויה שנצרבת.
- יופי זה יופי. לפעמים זה מספיק ולא צריך יותר.
יש לכם עוד תובנות או סרטים שבא לכם לשתף איתנו? נשמח לשמוע בתגובות
לעוד כתבות: