הפקתם סרטון אנימציה מוצלח, קצרתם לייקים ושיתופים והפרסום עשה את שלו, האם בזה נגמרו חיי המדף של הסרטון? לא הייתם רוצים למשוך עוד קצת את 15 דקות התהילה שלו? קבלו: 8 טיפים לניצול מיטבי שלו
1. נצלו את כל המדיות החברתיות
גם אם הרשת החברתית הגדולה בעולם היא פייסבוק, כדאי לפמפם את המסר שלכם בכל המדיות. בקשו קבצים בגדלים ופורמטים המתאימים לכל רשת חברתית ויש המון כאלה (תלוי מה היעד שלכם – אנימציה ללינקדאין, ווטסאפ, אינסטגרם, סנאפצ'אט, יוטיוב, טוויטר גוגל+). אם יש צורך לצמצם אורך של סרטון אנימציה כדי שיתאים למדיה מסוימת – הערכו לכך מראש וידעו את סטודיו האנימציה.
2. כתוביות מובנות ביוטיוב
נגישות לסרטונים שלכם היא לא רק חובה חוקית, היא מנגישה את הסרטונים שלכם לאוכלוסייה גדולה. בנוסף, היא מאפשרת לאלה שצופים בסרטים ללא סאונד להבין מה קורה בסרטון, ובפייסבוק, למשל, מדובר על כ 85% מהצפיות. ומעל הכל: הקלדת הכתוביות לתוך מערכת יוטיוב מאפשרת לגוגל להבין במה בדיוק עוסק הסרטון שלכם, וכך לגרום לו לעלות בתוצאות חיפוש שונות. התוצאה: גם עוד שנתיים הסרטון שלכם עשוי לצוץ למי שחיפש מונח מסוים עליו התאנדקסתם.
(למי שלא מכיר, הפעלת הכתוביות ביוטיוב בכפתור CC בתחתית החלון)
3. צרו מראש סרטון אנימציה המיועד לאירוע חוזר
כמו חגים, תקופות או אירועים חשובים. אם יש בסרטון שלכם ערך לצופים שנהנו ממנו כבר פעם אחת, אין סיבה לא לשתף אותו שוב. יש דוגמאות רבות לסרטונים חוזרים שקמים מדי שנה לתחיה ומצליחים מחדש. למשל, "יום כיפור" של הפרלמנט, שלמרות שאינו אנימציה, הוא הדוגמה האולטימטיבית לעוף חול רב גלגולים:
4. השתמשו בדמויות מהסרטון כפרזנטורים
בתהליך הפקת סרטונים, אנחנו מעצבים ומדייקים לכם דמויות, אובייקטים ורקעים מצוירים בסרטון שלכם, שייצגו אתכם בצורה המתאימה ביותר למי שאתם. זו הסיבה שתמיד אנחנו מוציאים ללקוחותינו מספר אימג'ים שימושיים מהסרטונים שישמשו אותם להעלאת תוכן מתמשך. שימוש באימאג'ים מהסרט לפוסטים צבעוניים והעברת מידע, טיפים או Fun Facts ללקוחות שלכם ישמרו על שפה גרפית אחידה בפיד שלכם. כמו גם שימוש לתמונות קאבר ופרופיל, פוסטרים, לוחות שנה, שלטי חוצות או כל שימוש גרפי אחר.
תראו כאן למשל איך סוחטים את הלימון עד תומו מסרטוני הדף ההומוריסטי חפצים מצייצים, ומדפיסים אותו על לוח שנה:

5. גרסאות מקוצרות לסרטון
כמו בפרסומות המסורתיות המוקרנות בטלוויזיה, גם אנחנו יכולים לערוך סרטון אנימציה של חצי דקה, לעוד כמה גרסאות מקוצרות, נניח של 6-10 שניות כל אחת. זה יכול לשמש אתכם לטפטוף המסר, וגם למדיומים שבהם אורך הסרטונים הנהוג קצר יותר.
6. ייצרו גרסאות GIF
הלופים השקטים והקצרצרים הללו הפכו להיות טרנדיים מאוד ותחליף נהדר לכתיבת תגובות בפוסטים. הם יכולים לשמש גם אתכם בתגובות ממותגות וזריזות על אירועים אקטואלים (טקס פרסי האוסקר/ביקור של אישיות רמת מעלה בארץ/ טרנדים חדשים וכו'…), וכשעושים את זה טוב ומפרסמים גיף עם כיתוב מצחיק, זה פשוט עושה את העבודה.
את זה עשינו לכבוד החופש הגדול:
7. חדשו את הסרטון
לחדש משמעו לא להוציא סרט חדש, אלא לבצע שינויים בסרט קיים – מסרים שיווקיים יכולים להשתנות או להתחדד, אולי אתם יוצאים במבצעים או עם מוצרים חדשים. לכן אנחנו תמיד שומרים את קבצי המקור של הסרטון שלכם מגובים למקרים כאלו ואז ניתן לערוך שינויים בצבעוניות, בכתוביות או בקריאה לפעולה בסיום הסרטון שמתאמים להתחדשות שלכם, בעלות מזערית.
8. חשבו מראש על תבניתיות
יש לקוחות שזקוקים ליותר מסרטון אחד, אך התקציב שלהם מוגבל. לכן, כבר בהפקת הסרטון הראשון, כדאי לחשוב על הפקת סדרת סרטונים שמדברים באותה שפה עיצובית ובאותו קונספט כך ניתן לחסוך בעלויות. תופתעו לגלות שדווקא המסגרת הקבועה מעודדת לצפייה עד סוף הסרטון. צופים חוזרים אוהבים אלמנטים מוכרים ונהנים יותר משינויים וחידושים בסרטי המשך.
את הסרט הזה עשינו לראש השנה, אבל למזלנו הוא היה מספיק מצחיק וזכה למאות אלפי צפיות בפייסבוק ובאינסטגרם.